14:39 20.11.2023

СБУ затримала двох контрактників Сил оборони, які хотіли збути криміналітету російську зброю

1 хв читати

Служба безпеки України ліквідувала ще один канал незаконного збуту зброї та боєприпасів на території прифронтової Донецької області: затримано двох контрактників однієї з військових частин Сил оборони, які мали намір реалізувати трофейну російську зброю представникам криміналітету.

"Двоє фігурантів хотіли підпільно продати арсенал "трофейного" озброєння окупантів, яке здобули українські захисники у жорстоких боях під Бахмутом. Серед вилученого у зловмисників - понад 60 автоматів та кулеметів, а також протитанкові гранатомети російського виробництва", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією української спецслужби, відповідну партію бойових засобів ураження зловмисники намагалися продати представникам дніпропетровського криміналітету.

У результаті комплексних заходів співробітники СБУ затримали обох фігурантів під час спроби збуту семи автоматів Калашникова, зокрема нового АК-12.

Як встановило розслідування, затриманими виявилися двоє контрактників з однієї з військових частин Сил оборони, які були відряджені в Донецьку область. "Для незаконного зберігання зброї та боєприпасів вони облаштували схрон на території приватного домоволодіння", - уточнюється в повідомленні.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА