17:49 20.11.2023

УІНП підготував рекомендації щодо виконання закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики

1 хв читати

Український інститут національної пам'яті (УІНП) підготував збірник матеріалів, рекомендацій та документів щодо виконання вимог закону "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".

"27 липня 2023 року набув чинності закон України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії". Законодавець визначив Український інститут національної пам’яті як інституцію, яка має супроводжувати процес очищення символічного простору населених пунктів України від маркерів російської імперської політики, зокрема надавати роз’яснення та рекомендації щодо того, як реалізувати норми ухваленого закону", - йдеться у повідомленні пресслужби УІНП.

У збірнику міститься інформація, яка детально пояснює, чому усунення імперських стереотипів, міфів, наративів і маркерів зі свідомості українців та українського публічного простору сьогодні є питанням національної безпеки.

В основній частині видання міститься інформація про те, як з'ясувати приналежність тих чи інших об'єктів до пропаганди російської імперської політики, визначитися з виконавцями і термінами реалізації і винятками закону. Також окремий розділ присвячено принципам формування гармонійного топонімічного простору населеного пункту.

"Видання буде корисним представникам органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади і всім, хто цікавиться процедурою очищення символічного простору українських населених пунктів від імперської та комуністичної символіки", - заявили в інституті.

Ознайомитися з рекомендаціями можна за посиланням

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА