18:42 20.11.2023

Програму "єВідновлення" розширено на тимчасово окупований Мелітополь

2 хв читати
Програму "єВідновлення" розширено на тимчасово окупований Мелітополь

Власники зруйнованого житла в тимчасово-окупованому Мелітополі зможуть отримати компенсацію за програмою "єВідновлення", повідомила голова Комітету Верховної Ради України з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Вона нагадала, що 14 листопада набула чинності постанова Кабінету Міністрів №1185, яка запускає експериментальний проєкт із проведення обстеження знищеного внаслідок російської збройної агресії житла окремих категорій із застосуванням інформаційних продуктів дистанційного зондування Землі. Мета проєкту - встановити за результатами такого обстеження факт їх знищення, що необхідно для розширення "єВідновлення" для громадян, житло яких перебувало на окупованих територіях.

"Місце проведення пілотного проєкту - Мелітополь. Якщо його результати покажуть, що цей метод обстеження знищеного житла - дистанційне зондування Землі, виявиться дієвим, його застосовуватимуть для обстеження знищеного житла і в інших окупованих населених пунктах, зокрема в Маріуполі", - повідомила Шуляк.

Проєкт триватиме протягом трьох місяців, його учасниками виступають виконавчий орган Мелітопольської міської ради та Запорізька обласна військова адміністрація. Координатор експериментального проєкту - Мінвідновлення. Джерелами фінансування проєкту, за словами Шуляк, є кошти міжнародної технічної допомоги в межах програм допомоги та грантів ЄС, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

Обстеження знищеного житла згідно з експериментальним порядком здійснюватимуть у разі, якщо заявник подасть заяву про компенсацію. Для його організації Мелітопольська міськадміністрація створить спеціальну комісію, яка складатиметься з представників виконавчого органу та громадськості. Під час обстеження комісія може використовувати оригінали (завірені копії) матеріалів аерозйомки, дистанційного зондування Землі різних знімальних систем, що містять знімки об'єктів; опрацьовані оригінали знімків, фотоматеріали пошкоджень.

Як повідомлялося, 16 листопада в Україні презентували методику розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади. Вона стала результатом пілотного проєкту Програми USAID DOBRE, метою якого було розроблення програм комплексного відновлення територій кількох українських територіальних громад. Партнерами проєкту стали 18 тергромад з Кіровоградської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей та їх обласні військові адміністрації. На основі виконаної з ними роботи вдалося розробити детальну покрокову методику.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА