20:04 20.11.2023

Міністри оборони США та України провели переговори в Києві, обговорили контрнаступальні операції

1 хв читати
Міністри оборони США та України провели переговори в Києві, обговорили контрнаступальні операції

Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III, який прибув до Києва з неанонсованим візитом, обговорив із міністром оборони України Рустемом Умєровим контрнаступальні операції і довгострокову підтримку.

"Приємно зустрітися з моїм колегою Рустемом Умєровим у Києві, щоб обговорити контрнаступальні операції України та майбутні потреби сил. Ми підтримуємо народ України сьогодні - і в довгостроковій перспективі", - написав Остін у Х (твіттер) у понеділок.

Пізніше у пресслужбі Міноборони України повідомили, що Умєров і Остін провели зустріч віч-на-віч перед тим, як провести розширені переговори.

Повідомляють, що в переговорах з української сторони взяли участь, зокрема, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк і заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

"Сторони обговорили плани України у протистоянні російській агресії, нинішні і майбутні потреби на полі бою для їх реалізації та шляхи подальшої допомоги з боку США й союзників", - ідеться в повідомленні.

Остін також зробив запис у книзі почесних гостей, після чого обидва міністри поспілкувалися з українськими військовими, зокрема міністр оборони США подякував їм за мужність і запевнив, що США й надалі будуть поруч.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА