11:03 21.11.2023

Аудит Міноборони виявив порушення у військовій частині в Чернігівській області майже на 40 млн грн, розпочато кримінальне провадження

2 хв читати
Аудит Міноборони виявив порушення у військовій частині в Чернігівській області майже на 40 млн грн, розпочато кримінальне провадження

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони України у співпраці з правоохоронними органами провела перевірку однієї з військових частин у Чернігівській області, аудитори встановили порушення, які спричинили збитки державі на суму 38,8 млн грн.

Як повідомляє пресслужба Міноборони, зокрема, наймасштабніше з чотирьох порушень - безпідставне завищення вартості придбаних у 2022 році генераторів, що спричинило 37,1 млн грн збитків.

Аудит встановив, що посадові особи військової частини укладали додаткові угоди з постачальниками, що суттєво змінювало умови договору. Через це вони закупили на 163 генератори менше встановленої потреби.

"При чому в період з жовтня 2022-го по квітень 2023 року, коли генератори були критично потрібні військовим, більшість з них до військових частин не постачалися, а накопичувалися на складах. Частка виданих генераторів для користування не перевищила 15% від закуплених", - ідеться в повідомленні.

Також встановлено інші порушення на загальну суму 1,7 млн грн. Під час перевірки Служби внутрішнього аудиту Міноборони встановлено факти перешкоджання діям аудиторів.

Щодо порушень посадових осіб - зокрема командира військової частини - матеріали передано до правоохоронних органів.

"Ми продовжимо систематично виявляти помилки і порушення. Це системна і безкомпромісна робота. До перешкоджань діям внутрішнього аудиту ставимось, згідно з законом, як до правопорушення. Нам потрібен сильний організаційний імунітет від фінансових зловживань", - прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА