12:28 21.11.2023

Голодомор був зброєю масового знищення українців, наразі РФ також використовує продовольство як зброю - голова УГКЦ

1 хв читати
Голодомор був зброєю масового знищення українців, наразі РФ також використовує продовольство як зброю - голова УГКЦ

Голодомор 1932-33 років в Україні був зброєю масового знищення, яку використовував сталінський режим проти українського народу, і наразі РФ знову використовує продовольство як зброю, сказав голова Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук.

"90 років тому сталінський режим використав уперше голод як зброю. А враховуючи масштаби цієї трагедії, ті мільйони життів, якими сталінський режим покрив українську землю, ми починаємо розуміти, що це була зброя масового знищення. Можливо, найдешевша у світі... Ми теж розуміємо, що такий злочин став наслідком знищення суверенної, незалежної Української держави", - сказав Шевчук у відеозверненні на спеціальній події Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

Як повідомляє пресслужба Фонду у вівторок, голова УГКЦ зазначив, що на сьогодні російські окупанти намагаються все навколо перетворити на зброю, зокрема й продовольство. "Ми є свідками того, як на окупованих територіях російський агресор знову вбиває голодом кожного, хто відмовляється брати хліб із його загарбницьких рук... Тому думати про безпеку, згадуючи про Голодомор-геноцид, - це особливе завдання", - сказав Шевчук, додавши, що Україна обов'язково переможе російських загарбників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА