15:08 21.11.2023

Спілка перевізників Словаччини заблокувала ПП "Вишнє-Нємецьке" на словацькому кордоні

1 хв читати
Спілка перевізників Словаччини заблокувала ПП "Вишнє-Нємецьке" на словацькому кордоні

На території Словаччини перевізники блокують рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецьке", повідомила Держприкордонслужба на фейсбук-сторінці у вівторок.

"За інформацією від Прикордонної поліції Словацької Республіки, сьогодні з 13:30 розпочалося блокування руху вантажівок, що слідують у напрямку словацького пункту пропуску "Вишнє-Нємецьке", суміжному з українським пунктом пропуску "Ужгород", - ідеться в повідомленні.

Згідно з ним, блокаду ініціювала і проводить Спілка перевізників Словаччини.

Про тривалість акції не повідомляють.

Наразі на території Словаччини перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецьке" в напрямку України перебуває близько 300 вантажівок.

Зі свого боку, Державна митна служба України повідомила, що словацька сторона офіційно не попереджала українську сторону про блокування кордону, а також про те, чи долучилися до блокади польських далекобійників словацькі перевізники.

Для перетину кордону в Держмитслужбі закликали перевізників врахувати ситуацію на українсько-словацькому кордоні та надати перевагу КПП "Чоп - Захонь", що розташовані на кордоні з Угорщиною, або "Дякове - Халмеу" - з Румунією.

За даними прикордонників, пропуск легкових автомобілів і автобусів здійснюється в штатному режимі.

Як повідомлялося раніше, Спілка автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) пригрозила заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС.

Пізніше стало відомо, що UNAS 16 листопада на годину заблокувала пункт перетину кордону з Україною.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА