15:50 21.11.2023

Генпрокурор: Канада разом з Україною готова очолити коаліцію країн, які сприятимуть поверненню депортованих РФ українських дітей

2 хв читати
Генпрокурор: Канада разом з Україною готова очолити коаліцію країн, які сприятимуть поверненню депортованих РФ українських дітей

Канада разом з Україною готова очолити коаліцію країн, які сприятимуть поверненню депортованих РФ українських дітей, повідомляють у телеграм-каналі Офісу генеральної прокуратури України у вівторок.

"Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі на конференції (міжнародній конференції United for Justice. War Сrimes against Ukrainian Children у Торонто - ІФ-У) підкреслила, що саме Канада буде співголовувати з Україною в реалізації четвертого пункту Формули миру, присвяченого поверненню всіх полонених і депортованих. Вона також заявила про те, що Канада готова очолити спільно з Україною коаліцію країн, які сприятимуть поверненню українських дітей", - повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За інформацією відомства, на конференції обговорювали запровадження нових механізмів, які сприятимуть поверненню українських дітей, активну роль у цих зусиллях відіграє Канада.

Офіс генпрокурора спільно з міжнародними партнерами збирає та аналізує всі наявні докази, що можуть свідчити про геноцидні наміри таких злочинів відповідно до Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

"Маємо привернути увагу світової спільноти до того, що в самому серці Європи нині чиниться геноцид. Для цього необхідно зібрати достатньо доказів, щоб Міжнародний кримінальний суд (МКС) міг винести справедливе рішення. Цьому присвячена наша постійна робота з партнерами, серед яких Офіс прокурора МКС", - наголосив генпрокурор.

Під час конференції також розглядали питання забезпечення комплексної відповідальності РФ, зокрема конфіскації суверенних активів держави-агресора. Генпрокурор зазначив, що серед країн-партнерів уже є певний елемент політичної волі у вирішенні цього питання, а українська сторона посилює співпрацю в цій сфері з партнерами з Канади, США та ЄС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА