19:28 21.11.2023

Зеленський обговорив із Пісторіусом ситуацію на полі бою та подякував за новий потужний пакет військової підтримки

1 хв читати
Зеленський обговорив із Пісторіусом ситуацію на полі бою та подякував за новий потужний пакет військової підтримки

Президент України Володимир Зеленський провів у вівторок зустріч у Києві з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, глава держави також подякував Німеччині за надання нового потужного оборонного пакета в 1,3 млрд євро.

"Провів зустріч із міністром оборони Німеччини. Він сьогодні відвідав не лише Київ, а й був у регіонах нашої держави, де підтримав наших воїнів і всіх наших людей. Я вдячний за це... Ми обговорили з паном міністром Борисом Пісторіусом ситуацію на полі бою", - заявив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

За його словами, наразі співпраця України та Німеччини полягає, зокрема, у спільному виробництві озброєнь. "У всьому, що допоможе захистити і Україну, і всю нашу Європу", - сказав він.

Зеленський також подякував Німеччині за надання нового пакета військової підтримки і назвав його "дійсно дуже серйозним пакетом".

"Це оборонна підтримка в 1,3 млрд євро. І, серед іншого, в цьому пакеті посилення нашої ППО, а саме нові системи IRIS-T і ракети для ППО. Завдяки цьому наші міста і тисячі життів наших людей будуть врятовані від російського терору. Дуже важливо, що в цьому пакеті також потрібна нам артилерія", - сказав Зеленський.

Глава держави вкотре наголосив, що Німеччина сьогодні залишається серед лідерів у допомозі українському захисту та збереженню миру в усій Європі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА