14:49 22.11.2023

Держприкордонслужба України про ситуацію на словацькому кордоні: Рух транспорту йде

1 хв читати

Рух вантажних транспортних засобів через словацький прикордонний пункт пропуску "Вишнє-Нємецьке" в напрямку України наразі здійснюється, зазначив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

"Уночі під час спілкування зі словацькими прикордонниками було отримано інформацію, що рух тимчасово на цьому напрямку розблоковано. Наразі з ночі ми бачимо, що рух іде. Загалом у бік України було оформлено понад 100 вантажних транспортних засобів, а на виїзд до Словаччини - 65", - сказав Демченко в ефірі телемарафону в середу вдень.

Він зазначив, що станом на ранок середи на території Словаччини перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецьке" в напрямку України перебували майже 350 вантажних транспортних засобів.

"Якщо буде інтенсивність руху, то черга знизиться значно", - додали у відомстві.

Раніше у вівторок Держприкордонслужба України повідомила з посиланням на Прикордонну поліцію Словаччини, що з 13:30 розпочалося блокування руху вантажівок, які слідують у напрямку словацького пункту пропуску "Вишнє-Нємецьке", суміжному з українським пунктом пропуску "Ужгород", - єдиному пункті пропуску вантажних автомобілів на українсько-словацькому кордоні.

У свою чергу Спілка перевізників Словаччини повідомила в соцмережі фейсбук: "Спілка перевізників Словаччини (Únia autodopravcov Slovenska, UNAS) не давала дозволу на проведення блокади пункту пропуску (ПП) "Ужгород-Вишнє-Нємецьке" на кордоні з Україною та знімає з себе відповідальність за дії людей, які розпочали її 21 листопада".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА