15:23 22.11.2023

У 19% українців є близькі родичі, які проживають на окупованих територіях, - дослідження

2 хв читати
У 19% українців є близькі родичі, які проживають на окупованих територіях, - дослідження

У 19% українців є близькі родичі, які проживають на окупованих територіях, свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг" на замовлення Школи політичної аналітики Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Респондентів запитали, чи є в них близькі родичі, які проживають на окупованих територіях (після 2014 року і після 2022 року). 80% відповіли, що ні, 19% - так, а 1% не зміг відповісти.

На запитання, чи змінювали місце постійного проживання респонденти після 24 лютого 2022 року у зв'язку з війною, 74% відповіли, що ні, 11% - так, але вже повернулися додому, 15% - так, і нині проживають поза домом. Що стосується респондентів із Донбасу, то 22% відповіли, що не переїжджали, 11% - так, але вже повернулися додому, а 67% - переїжджали, і нині проживають поза домом.

На запитання, чи було житло респондентів зруйновано під час бойових дій після 24 лютого 2022 року, 84% відповіли, що ні, 12% - частково, 3% - так, а 1% не зміг відповісти. Водночас респонденти з Донбасу відповіли так: 38% заявили, що їхнє житло не зруйноване, 29% - зруйноване частково, 32% - зруйноване, а 1% не зміг відповісти.

Загальноукраїнське опитування "Реінтеграція та соціальна згуртованість" проводили з 10 до 14 жовтня 2023 року. Методом телефонного інтерв'ю було опитано 2 тис. осіб віком від 18 років на підконтрольній території України. Похибка не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА