17:12 22.11.2023

Двоє постраждалих від війни ліцеї в Житомирі відновлено за допомогою UNDP і фінансування від Євросоюзу

2 хв читати

Постраждалих від війни у житомирському ліцеї №1 і №26 відновлено в рамках проєкту EU4UASchools: Build Back Better, який реалізують за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) і фінансування Європейського Союзу, повідомили у пресслужбі UNDP агентству "Інтерфакс-Україна".

"Міжнародне співтовариство прагне відновити школи та освітній процес в Україні, забезпечуючи кожній дитині можливість здобувати якісну освіту і безцінний досвід навчання разом зі своїми однолітками", - цитує пресслужба слова постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє.

Водночас уточнюють, що на відновлення ліцею №1 у межах проєкту ЄС виділив EUR218,614 тис. (приблизно 8 млн 592 тис.), для ліцею №26 - EUR170,453 тис. (6 млн 699 тис. грн).

Заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець повідомив, що з початку російського вторгнення в лютому 2022 року в області пошкоджено понад 100 навчальних закладів.

Ліцеї №1 та №26, які серйозно постраждали на початку повномасштабної війни, пройшли масштабну реконструкцію в рамках проєкту. Роботи з відновлення ліцею №1 охоплювали заміну даху, ремонт на горищі та в класах, усунення тріщин, а також встановлення вимощення, щоб захистити фундамент будівлі від дощової води з даху. У ліцеї №26 під час проведення ремонту замінили покрівлю і 125 вікон, встановили вимощення і водостік. Також школам виділено меблі (парти, стільці, дошки, книжкові шафи), директори вже отримали сертифікати на них. Загалом ці ліцеї забезпечать можливість освіти для понад тисячі учнів.

За словами голови офісу гуманітарної підтримки ЄС в Україні Клаудії Амарал, відновлення освітньої інфраструктури посідає центральне місце в діяльності Європейського Союзу в Україні.

"Наша мета - перетворити ці школи та багато інших шкіл в Україні на безпечне та комфортне середовище для кожної дитини, тим самим сприяючи відновленню ефективного навчання", - сказала вона.

У межах проєкту EU4UASchools: Build Back Better упродовж 10 місяців ПРООН та ЄС відновлять 66 шкіл у восьми областях України, а саме: у Житомирській, Закарпатській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях. Проєкт охопить понад 21 тис. дітей. Загальний бюджет проєкту - понад $20 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА