20:54 22.11.2023

Мінтранс Словаччини проведе консультації з МВС для недопущення блокади на кордоні з Україною

2 хв читати
Мінтранс Словаччини проведе консультації з МВС для недопущення блокади на кордоні з Україною

Міністерство транспорту Словаччини не підтримує блокаду українсько-словацького кордону, проведе консультації з Міністерством внутрішніх справ (МВС) для її запобігання, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач за підсумками телефонних переговорів із держсекретарем Міністерства транспорту Словаччини Денисою Жилаковою (Denisa Žiláková).

"Сьогодні розмовляв із державним секретарем Міністерства транспорту Словаччини Denisa Žiláková. Обговорювали два основних питання: ризики блокування кордону та реалізацію Угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС", - написав Деркач у фейсбуці.

Заступник міністра зазначив, що це - перший контакт із новопризначеною командою словацького Мінтрансу.

"Позитивне враження від дзвінка - всі налаштовані на діалог і співпрацю в транспортній сфері. Словацькі колеги підтвердили, що не підтримують блокування кордону. Особливо, коли йдеться про єдиний вантажний пункт зі Словаччиною - "Ужгород - Вишнє-Нємецьке". Тобто, це прямий ризик втратити вантажне автомобільне сполучення між нашими країнами. Словацькі колеги обіцяють провести консультації з Міністерством внутрішніх справ Словаччини для запобігання такого протесту", - написав заступник міністра.

Мінтранс Словаччини також повідомив про звернення до них однієї з асоціацій перевізників зі звинуваченнями проти українських водіїв у саботажі. Асоціація висуває вимоги про повернення до системи видачі дозволів українським вантажоперевізникам у Євросоюзі, сказано в повідомленні.

"Запевнив наших колег, що лібералізація перевезень - це необхідний крок в умовах війни і морської блокади", - наголосив Деркач.

Крім того, теза про порушення українськими водіями умов Угоди про лібералізацію перевезень автомобільним транспортом не підтвердилася, уточнив заступник міністра.

"Це підтверджує остання перевірка наших вантажівок на дорогах Словаччини. Коротко: жодних серйозних порушень виявлено не було. Більшість із перевірених вантажівок прямували транзитом в інші країни. Жоден український водій чинного законодавства не порушив, знайшли лише один випадок із недотриманням часу праці та відпочинку. У разі, якщо будуть надані факти порушень - ми готові їх розглядати і говорити предметно", - зазначив Деркач.

Як повідомляла Держприкордонслужба України у вівторок, Спілка перевізників Словаччини (Únia autodopravcov Slovenska, UNAS) заблокувала ПП "Вишнє-Нємецьке" на словацькому кордоні. Пізніше UNAS заявив у фейсбуці, що не давав дозволу на проведення блокади пункту пропуску (ПП) "Ужгород-Вишнє-Нємецьке" на кордоні з Україною та знімає із себе відповідальність за дії людей, які розпочали її 21 листопада.

У ніч на 22 листопада словацька поліція звільнила від блокади проїзд для транспортних засобів до ПП "Ужгород - Вишнє Нємецке". Рух було відновлено.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На Вінниччині зафіксовано попадання по житловому будинку внаслідок ворожої ракетної атаки, троє постраждалих, мешканців евакуювали

Кількість жертв через удар по "Епіцентру" у Харкові зросла до шести

Кількість загиблих унаслідок удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до п’яти

У рятувальних роботах на місці удару РФ по гіпермаркету в Харкові беруть участь шість екіпажів ТЧХУ

Генштаб: Кількість ворожих наступальних і штурмових дій зросла до 99, найбільше на куп'янському, покровському та курахівському напрямках

Унаслідок удару по центру Харкова постраждали 18 осіб, підліток у важкому стані

Президент Естонії: Найголовніше - зупинити російську військову машину

Кількість загиблих у результаті удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до чотирьох

Кількість загиблих унаслідок удару по гіпермаркету в Харкові зросла до трьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА