22:13 22.11.2023

Умєров: 20 країн приєдналися до коаліції наземних засобів ППО в рамках "Рамштайн"

2 хв читати
Умєров: 20 країн приєдналися до коаліції наземних засобів ППО в рамках "Рамштайн"

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про основні результати 17-ї зустрічі Контактної групи з оборони України (формат "Рамштайн"), що відбулася в середу в режимі онлайн.

Як розповів Умєров, було сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї приєдналися 20 країн (Ground-Based Air Defence), лідери - Німеччина і Франція.

"За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів - сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси - усе мають отримати до середини грудня", - зазначив міністр.

Крім того, лідер IT коаліції Естонія надає фінансування на суму півмільйона доларів на діяльність IT коаліції на додачу до зобов'язань Люксембургу в розмірі 10 мільйонів євро.

Зі свого боку Велика Британія і Норвегія в рамках "Морської коаліції" шукатимуть способи посилити безпеку в Чорному морі.

Також Умєров нагадав, що Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.

"Міністр оборони України висловив подяку за постійну підтримку України з боку міжнародних партнерів. Він наголосив, що кожна одиниця озброєння, надана Силам оборони України, посилює їхню спроможність чинити опір ворогові та звільняти українську територію", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Умєров також окремо запросив міністрів оборони країн-партнерів приїжджати з офіційними візитами в Україну, щоб на власні очі переконатися, що надана ними допомога використовується ефективно і наближає день нашої перемоги. Саме для цього Україна працює над створенням потужного військово-промислового комплексу і залучатиме своїх міжнародних партнерів до цього процесу.

"Кожен наданий Україні боєприпас - це можливість знищити опорний пункт ворога", - зазначив Умєров.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА