13:19 23.11.2023

В енергосистемі України зберігається дефіцит в умовах зростання споживання е/е - "Укренерго"

2 хв читати
В енергосистемі України зберігається дефіцит в умовах зростання споживання е/е - "Укренерго"

Українська енергосистема станом на 23 листопада продовжує працювати в умовах дефіциту через триваюче зростання споживання електроенергії.

"Сьогодні, 23 листопада, ситуація залишається складною: триває ремонт на кількох блоках теплових електростанцій, в енергосистемі є дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр "Укренерго" шукає можливості покриття дефіциту, відключення споживачів не прогнозується", - повідомила НЕК "Укренерго" в телеграм-каналі в четвер.

Як пояснили в компанії, споживання е/е збільшилося через похолодання і спричинило додаткове навантаження на електростанції, що, зі свого боку, призвело до зупинення і виходу в аварійний ремонт кількох блоків. Наявного на ринку обсягу імпортної е/е не вистачило для того, щоб замістити весь обсяг невиробленої зупиненими блоками е/е.

"Для зменшення навантаження на блоки теплових електростанцій при недостатньому обсязі імпорту "Укренерго" було змушене активувати аварійну допомогу від операторів систем передачі Румунії, Словаччини, Польщі, загальним обсягом 1800 МВт/год", - зазначили в НЕК.

Вечірній максимум споживання е/е 22 листопада був на 4% вищим, ніж 21 листопада.

"Для енергосистеми це дорівнює необхідності включення щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, виробничі потужності яких наразі обмежені через вихід в ремонт кількох блоків", - додали в "Укренерго".

За даними компанії, експорт е/е в четвер здійснювався дуже незначним обсягом і виключно в нічні години мінімального споживання до Румунії загальним обсягом 10 МВт-год, із максимальною потужністю в окремі години до 2 МВт.

Імпорт е/е йде протягом доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 4 022 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 609 МВт. Технічно можлива максимальна потужність 1200 МВт.

В "Укренерго" також поінформували, що станом на ранок 23 листопада через погодні умови були відключеними чотири населені пункти в Чернігівській області.

Загалом через бойові дії та з інших причин в Україні залишаються без світла 409 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Аварійно-відновлювальні роботи проводять залежно від безпекової ситуації та з дозволу військових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА