14:34 23.11.2023

"Метінвест" передав бійцям на авдіївському напрямку купол РЕБ, військам біля Лиману - дрони та авто на 8 млн грн

3 хв читати
"Метінвест" передав бійцям на авдіївському напрямку купол РЕБ, військам біля Лиману - дрони та авто на 8 млн грн

Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова передала українським захисникам на авдіївському напрямку засоби радіоелектронної боротьби, бійцям біля Лиману - дрони та авто на 8 млн грн.

Згідно з пресрелізом компанії, щоб допомогти українським захисникам "заплутати" ворога, "Метінвест" передав на авдіївський напрямок купол РЕБ, а також багато інших корисних девайсів, як-от біноклі та портативні зарядні електростанції EcoFlow.

Операційний директор "Метінвесту" Олександр Мироненко наголосив, що авдіївський напрямок для компанії особливо важливий.

"Наразі ми вивезли всіх людей з АКХЗ (Авдіївський коксохімічний завод - ІФ-У), всіх працівників - вони знаходяться у безпечних містах, компанія повністю забезпечує їх всім необхідним. І ми розуміємо, що треба надавати максимальну допомогу оборонцям, які знаходяться на цьому напрямку, щоб вони відстояли місто. І щоб у них було максимум засобів для ведення бойових дій", - зазначив Мироненко, слова якого наводить пресслужба.

Він додав, що допомога на фронт надходить від "Метінвесту" системно і сильно виручає захисників на полі бою.

"Ми боронимо Авдіївку вже 18 місяців, і весь цей час "Метінвест" поруч – чи не кожного тижня ми отримуємо від компанії дуже важливу допомогу. Цього разу нам привезли засоби радіоелектронної боротьби. На передовій такий купол – незамінна річ, яка дуже допомагає хлопцям. Саме він допомагає змінювати частоти, діапазони та збиває з курсу дрони, які летять на наші позиції постійно", - пояснює начальник ППО 110-ї окремої механізованої бригади з псевдо "Арфа".

Він констатував, що днями майже батальйон окупантів зайшов у Красногорівку, ще дві роти рухалися в бік АКХЗ. Ворог намагався штурмувати, але наші військові вдало відбили їхні атаки. У Сил оборони України настрій рішучий - Авдіївку мають намір захищати до останнього.

В іншому пресрелізі повідомляється, що "Метінвест" забезпечив роту вогневої підтримки біля Лиману партією дронів і авто загальною вартістю 8 млн грн. Лиманський напрямок продовжує бути однією з найгарячіших ділянок східного фронту. Ворог не полишає спроб пробити оборону українського війська, кидаючи в наступ все нові й нові резерви. На цій ділянці працює взвод ударних БПЛА, що належить одному з підрозділів механізованих військ ЗСУ.

Захисники потребували транспорту та ефективних засобів ураження противника. Тож "Метінвест" передав їм усе необхідне - воїни отримали п'ять потужних пікапів Nissan "Navara", 150 FPV дронів-камікадзе "Мольфар" і два літаки-бомбери Магура. Загальна вартість техніки - близько 8 млн грн.

"Пікапів ми передали вже багато, тож наразі шукаємо повнопривідні вантажівки, якими можна перевозити боєкомплект, особовий склад та інші необхідні бійцям речі. Що стосується дронів, то це наразі потреба номер один, і ми намагаємося оперативно її закривати. В межах "Сталевого фронту" "Метінвест" передав вже понад 1500 дронів. І їх буде більше", - запевнив керівник проєктного офісу групи Олександр Водовіз.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА