16:35 23.11.2023

Укргідрометцентр попереджає про складні погодні умови: снігопади, хуртовини, пориви вітру, на півдні - сильні дощі

1 хв читати
Укргідрометцентр попереджає про складні погодні умови: снігопади, хуртовини, пориви вітру, на півдні - сильні дощі

У зв'язку з впливом активного циклону в Україні, окрім західних і східних областей, очікуються складні погодні умови II (помаранчевого) рівня небезпеки, попереджає Укргідрометцентр.

"26-27 листопада 2023 року в Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях сильні снігопади, у Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; приріст снігового покриву в зазначених областях 20-30 см, подекуди 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця", - ідеться в повідомленні Укргідрометцентру в четвер.

У Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі.

У північних, центральних, південних областях і Криму посилення вітру до 17-22 м/с, подекуди до 25 м/с, в Одеській і Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних і східних областях пориви вітру 15-20 м/с.

В акваторії Чорного моря очікується посилення вітру до 25-30 м/с; висота хвиль 20-30 дм, удень 26 листопада й уночі 27 листопада висота хвиль 30-50 дм.

"Складні погодні умови призведуть до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств у більшості областей країни, припинення роботи портів на узбережжі морів; порушення та припинення руху транспорту на дорогах Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей (II рівень загрози, помаранчевий)", - наголошується в повідомленні українських синоптиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА