19:31 23.11.2023

Уже п'ять "коаліцій спроможностей" сформовано в рамках "Рамштайн"

2 хв читати
Уже п'ять "коаліцій спроможностей" сформовано в рамках "Рамштайн"

П'ять "коаліцій спроможностей" (capability coalitions) уже сформовано союзниками в рамках "Рамштайн", повідомив тимчасовий виконувач обов'язків директора Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України полковник Геннадій Коваленко.

"Було оголошено про створення capability coalitions, тобто коаліцій спроможностей. Наразі їх п'ять: авіаційна, ППО, танкова, артилерійська та коаліція морської безпеки. Кожну з цих п'яти коаліцій, стратегічних коаліцій, очолює одна або дві держави. До складу кожної коаліції входять від п'яти до 20 інших країн", - розповів Коваленко на брифінгу в четвер.

Він наголосив, що формат "Рамштайн" - "це фактично проєктний менеджмент, тільки на більш стратегічному рівні". Також Коваленко зазначив, що відомство відстежує і контролює надання тієї чи іншої допомоги від партнерів.

Зі свого боку начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк пояснив, що формат "Рамштайн" не займається оцінками та обговореннями українського контрнаступу. "Це про те, чого Україна потребує", - пояснив він.

Як повідомлялося, 22 листопада в режимі онлайн відбулася 17 зустріч Контактної групи з оборони України (формат "Рамштайн"). Зокрема, перед початком зустрічі міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ оголосив, що члени Контактної групи обговорять "прогрес у розробці нової коаліції в рамках "Рамштайн" із протиповітряної оборони наземного базування". Лідери в зазначеній коаліції - Німеччина і Франція.

Перше засідання у форматі "Рамштайн" (Ramstein) відбулося 26 квітня 2022 року за ініціативою США в Німеччині за участю 40 країн.

Станом на сьогодні 54 країни у складі формату "Рамштайн", а також ЄС і НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА