20:08 23.11.2023

Політичні процеси в країнах-партнерах не вплинуть на військову підтримку України

2 хв читати

Проєкти з військової підтримки України, якими, зокрема, опікуються Нідерланди, - глобальні процеси, уявити їх скасування складно, наголосив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Іларіон Павлюк.

Відповідаючи на запитання, чи відіб'ється результат виборів у Нідерландах на допомозі Україні, Павлюк наголосив на важливості роботи Амстердама з надання підтримки, особливо щодо отримання літаків F-16.

"Але сам по собі проєкт передачі Україні F-16 - це один із прикладів довгострокових, дуже складних проєктів. Оскільки йдеться не лише про передачу техніки, підготовку екіпажів та інженерів, йдеться про модернізацію інфраструктури, про розрахунки всього життєвого циклу літака, вартості обслуговування. А також про те, що країна, яка передає нам літаки, переозброює власний повітряний флот. І в цьому задіяно дуже багато країн. Це глобальні, дуже складні процеси. І тому думати, припускати, що зміна "політичного вітру", якісь окремі персони через свої політичні погляди можуть настільки легко і просто щось "згорнути" - це навряд чи можливо", - зазначив Павлюк на брифінгу в четвер.

Також він додав, що "країни цивілізованого світу базуються на інституціях", які значно стійкіші до "політичних вітрів". За словами Павлюка, на сьогодні Україна та партнери "чітко розуміють зацікавленість західного світу в тому, щоб Україна перемогла у війні".

"Тому тут я б сказав, що ця підтримка і ці проєкти підтримки України настільки глобальні, що уявити собі їх скасування я не можу", - сказав він.

Як повідомлялося, антиєвропейська ультраправа "Партія свободи" (PVV) на чолі з Гертом Вілдерсом, який не підтримує подальшу передачу зброї Україні, здобула перемогу на парламентських виборах у Нідерландах.

Вибори в Нідерландах відбулися достроково: прем'єр-міністр Марк Рютте в липні оголосив про відставку уряду у зв'язку з розколом у його коаліції на тему розв'язання проблеми зростаючої міграції. Рютте, який очолював голландський уряд понад 13 років, також заявив, що відмовляється вести свою партію на вибори, і що взагалі йде з політики. За словами прем'єра, це "особисте рішення", яке не зміниться незалежно від результатів виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА