19:14 24.11.2023

Зеленський заявив, що Україні потрібні перемоги в Конгресі, підтримка Євросоюзу і діалог щодо майбутнього членства в ЄС

1 хв читати
Зеленський заявив, що Україні потрібні перемоги в Конгресі, підтримка Євросоюзу і діалог щодо майбутнього членства в ЄС

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібні перемоги в американському Конгресі для отримання фінансової та військової допомоги, продовження підтримки з боку Європейського Союзу і відкритий діалог щодо майбутнього членства в ЄС.

"Нам потрібні три перемоги. Перша перемога - у Конгресі. Це виклик, це не просто, не все від нас залежить, але Україна має робити все від неї залежне і навіть більше, щоб допомога була. Я вірю, що вона буде", - заявив Зеленський на пресконференції з президентом Латвії в Києві.

По-друге, зазначив він, Україні потрібна підтримка Європейського Союзу, щоб "15-й пакет (санкцій - ІФ-У) нікуди не пішов".

"Не всі сьогодні в Європейському Союзі, скажімо так, готові підтримати цей пакет. Ми маємо зробити так, щоб усі підтримали цей пакет", - сказав президент.

"І третя історія - це відкритий діалог щодо майбутнього нашого членства. Це мотивація. Членство в Європейському Союзі - це мотиваційний крок для нас. Він важливий для тих, хто працює в державі, для тих, хто навчається і для тих, хто має щодня мотивуватися різними кроками, віддаючи своє життя на полі бою. Тому я вважаю, що сьогодні ці три речі дуже важливі. І найближчим часом ми маємо домогтися результату", - додав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА