20:19 24.11.2023

Лідер польських протестувальників повідомив про відсутність рішень за підсумками зустрічі з прем'єром Польщі

2 хв читати
Лідер польських протестувальників повідомив про відсутність рішень за підсумками зустрічі з прем'єром Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і лідер польських перевізників, які блокують українсько-польський кордон, Рафал Меклер з ультраправого Національного руху не змогли дійти до будь-якого рішення щодо блокади, повідомив за її підсумками Меклер.

"Зустріч мала більш інформативний характер, змальовувала проблему і попередні рішення, а не закривала всі питання", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Х.

За словами Меклера, можливий прогрес у досягненні рішення, яке поклало б край протестам, він пов'язує із запланованим на 4 грудня в ЄС розглядом можливості перегляду положень угоди між Україною та ЄС про "транспортний безвіз". Лідер польських протестувальників додав, що ці вимоги підтримують і перевізники в Угорщині та Словаччині.

Він також повідомив, що стосовно критикованої польськими протестувальниками української системи "еЧерга" рішення ближче, але його потрібно опрацювати в групі координаторів протесту.

Як повідомлялося, через протест польських перевізників, який розпочався 6 листопада, на ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" та "Рава-Руська - Гребенне" черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні з польського боку доходять до 40 км. За озвученою Мінвідновлення інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів, а потік вантажних автомобілів через нього впав на 20-25%.

У четвер, 22 листопада, блокада україно-польського кордону поширилася на ПП "Шегині-Медика".

Організатори блокади повідомляли, що згідно з офіційним дозволом місцевої влади, вона триватиме до 3 січня 2024 року, проте на окремих пунктах уже є дозволи про її продовження до лютого.

Учасники переговорів з боку України розраховують, що рішення про розблокування кордону буде досягнуто після призначення в Польщі нового уряду за підсумками минулих нещодавніх виборів, яке очікується до середини грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА