20:31 24.11.2023

Прем'єр Канади обурений рішенням правої опозиції заблокувати угоду про вільну торгівлю з Україною

2 хв читати
Прем'єр Канади обурений рішенням правої опозиції заблокувати угоду про вільну торгівлю з Україною

Канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо назвав "небаченим і несподіваним" голосування Консервативної партії Канади в Палаті громад проти оновленої угоди про вільну торгівлю з Україною.

"Так, мене дуже турбує, що Консервативна партія Канади повертається спиною до України (...). Усі консервативні депутати проголосували проти України. Такого ніколи не бачили, і це несподіванка", - сказав глава канадського уряду в п'ятницю на пресконференції в місті Сент-Джонс після завершення саміту ЄС-Канада.

Трюдо назвав "абсурдним обґрунтуванням" аргумент опозиції про розбіжності з Києвом у питанні про тарифікацію викидів CO2, яке нібито стало причиною незгоди з текстом, підписаним прем'єром Канади і президентом України Володимиром Зеленським, під час дебатів у другому читанні.

За словами прем'єр-міністра, можна задатися питанням, чому канадські консерватори більше не хочуть підтримувати Україну. На його думку, це загальна тенденція серед правих і вкрай правих партій у світі, як республіканців у США, так і відповідних партій у Європі, які відмовляються від такої підтримки та починають наводити неправдиві пояснення і причини.

При цьому він заявив, що Канада - "одна з найбільш солідарних з Україною країн у світі". "У нас велике населення українського походження ось уже століття. Ми поділяємо спільні цінності та спільне бачення майбутнього", - зазначив Трюдо. Канадські політичні партії, сказав прем'єр, разом голосували в парламенті за допомогу Україні. З питань санкцій проти РФ і військової підтримки Києва Канада була "в перших рядах тих, хто допомагав Україні".

І він не може не відчувати занепокоєння, коли бачить, що Консервативна партія Канади "ухвалила рішення не підтримувати Україну в тому, чого вона потребує", заявив глава канадського уряду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА