03:26 25.11.2023

Прем'єр Ірландії засудив протести проти іммігрантів, які почалися після нападу з ножем на дітей

1 хв читати

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар назвав великі заворушення, що відбулися в Дубліні, атакою на "наше суспільство і верховенство закону", повідомляє Associated Press.

За його словами, призвідники заворушень, які почалися під час протестів проти іммігрантів, "наповнені ненавистю, вони люблять насильство, хаос, і їм подобається завдавати біль іншим".

"Нам потрібно забрати Ірландію із рук злочинців, які намагаються знайти виправдання, щоб спровокувати жах на наших вулицях", - сказав Варадкар.

За словами шефа поліції Ірландії Дрю Харріса, у Дубліні вперше за десятиліття відбулися заворушення такого масштабу. Він зазначив, що цих людей "радикалізували через соцмережі в інтернеті".

Масові протести пройшли у Дубліні напередодні ввечері, потім вони переросли у заворушення та погроми магазинів. Поліція Ірландії затримала 34 людей.

Багато хто з присутніх вигукував гасла з невдоволенням на адресу іммігрантів. Протести спровокувала атака на троє дітей. За даними низки ЗМІ, нападник, озброєний ножем, був іноземцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА