15:20 25.11.2023

Потоки на в'їзд/виїзд в Україну на тижні залишилися приблизно рівними - Держприкордонслужба

3 хв читати
Потоки на в'їзд/виїзд в Україну на тижні залишилися приблизно рівними - Держприкордонслужба

Кількість перетинів кордону України цього тижня, з 18 до 25 листопада, скоротилася лише на 1,7% порівняно з попереднім тижнем - до 458 тис., а пропущених транспортних засобів навіть збільшилася на 0,9% - до 118 тис., тоді як два попередні тижні ці показники знижувалися значно сильніше.

Згідно з даними Державної прикордонної служби України, оприлюдненими у фейсбуці, потоки на в'їзд/виїзд в Україну цього тижня залишилися приблизно рівними: перетини на виїзд зменшилися з 236 тис. попереднього тижня до 232 тис. цього, тоді як на в'їзд - з 230 тис. до 226 тис.

Кількість оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами зросла з 789 до 861.

Прикордонна служба Польщі цього тижня також зафіксувала приблизно рівні потоки на в'їзд/виїзд за уповільнення скорочення загального пасажиропотоку до 3,1%, або до 285,8 тис.

За даними польського відомства, кількість тих, хто в'їхав за тиждень з України до Польщі, зменшилася зі 149,3 тис. осіб до 143,2 тис. осіб, тоді як тих, хто виїжджав у протилежному напрямку, - зі 145,6 тис. осіб до 142,6 тис. осіб.

Загалом від початку війни до 24 листопада 2023 року до Польщі з України прибуло 17,31 млн осіб, тоді як у зворотному напрямку - 15,51 млн осіб.

Як повідомлялося, з 10 травня 2022 року відплив біженців з України змінився припливом, який тривав до 23 вересня і становив 409 тис. осіб.

Однак із кінця вересня, можливо, під впливом новин про мобілізацію в Росії та "псевдореферендуми" на окупованих територіях, а потім масованих обстрілів енергетичної інфраструктури, фіксували перевищення кількості тих, хто виїжджає, над тими, хто в'їжджає. Воно тимчасово припинилося в другій половині грудня - на початку січня на період свят, проте потім знову відновилося і сумарно з кінця вересня до річниці повномасштабної війни досягло 223 тис. осіб.

Відтоді й до сьогодні кількість перетинів кордону на в'їзд в Україну перевищила кількість перетинів на виїзд на 50 тис. осіб.

Як зазначив на початку березня цього року заступник міністра економіки Сергій Соболєв, повернення кожних 100 тис. українців додому дає приріст ВВП у 0,5%.

Згідно з даними УВКБ ООН, кількість українських біженців у Європі станом на 21 листопада оцінювалася в 5,946 млн, а загалом у світі - у 6,338 млн, що на 50 тис. більше, ніж на 14 листопада.

У самій Україні, за даними ООН, на 7 листопада було 3,674 млн внутрішньо переміщених осіб (ВПО) порівняно з 5,088 млн на кінець травня. "Це (таке значне скорочення) пов'язано не зі значним поверненням ВПО, а, радше, насамперед зі зміною методики розрахунку чисельності ВПО. Нова базова цифра чисельності населення, яка використовується для екстраполяції оцінок ВПО, тепер враховує відсутність близько 6,2 млн біженців з України, які більше не перебувають у країні", - пояснює УВКБ ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА