19:55 25.11.2023

У Ніжині коштом благодійників, за підтримки місцевої влади, триває облаштування Меморіалу Героям-Захисникам України

1 хв читати
У Ніжині коштом благодійників, за підтримки місцевої влади, триває облаштування Меморіалу Героям-Захисникам України

У Ніжині (Чернігівська область) за рахунок благодійників та за підтримки місцевої влади, триває облаштування Меморіалу Героям-Захисникам України, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" колишній радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в суботу.

У центрі Меморіалу встановлено скульптуру Героя України, уродженця Ніжина, Олександра Мацієвського, який дивлячись в очі смерті сказав: "Слава Україні!".

"Ті самі слова, з якими століттями українці йшли захищати Батьківщину, і які для всього цивілізованого світу стали символом героїчного опору російському терору. Фігура Олександра Мацієвського символізує подвиг усіх чоловіків і жінок, усіх національностей, які стали на захист Свободи та Незалежності України", - зазначив Геращенко.

Крім того, на площі перед Меморіалом встановлено інтерактивний інформаційний стенд, на екрані якого можна побачити очі кожного ніжинця, який віддав своє життя захищаючи Україну.

Архітектор Меморіалу Героям-Захисникам України - Жанна Баланюк.

Скульптор, член Київської організації Спілки Художників України - Сергій Олексієнко.

Меморіал будується з українського граніту, який стоятиме і через 1000 років. Скульптура Героя вилита з бронзи.

У фінансуванні будівництва Меморіалу брали участь компанії - Перша Приватна Броварня, Агрохолдинг "Астарта", мережа АЗК "WOG", оператор систем зв'язку "Дата Груп", компанія "Sky Fall" та інші компанії і приватні особи.

Ініціатива побудови Меморіалу належала аналітичному центру "Український Інститут Майбутнього".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА