20:55 27.11.2023

Рішення про відкриття представництва ЄІБ у Києві - важливий сигнал для українського бізнесу, заявив Зеленський на зустрічі з керівництвом банку

2 хв читати
Рішення про відкриття представництва ЄІБ у Києві - важливий сигнал для українського бізнесу, заявив Зеленський на зустрічі з керівництвом банку

Президент України Володимир Зеленський провів у понеділок зустріч у Києві з президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернером Гоєром і віцепрезидентом установи Терезою Червінською.

"Зустрівся з президентом та віцепрезиденткою Європейського інвестиційного банку. Дякую за візит до України та рішення про відкриття Регіонального представництва ЄІБ у Києві", - написав президент у своєму телеграм-каналі.

Насамперед, за словами Зеленського, "це важливий сигнал для наших людей, що ви вірите в Україну, у розвиток нашої держави. Також це має велике значення і для українського бізнесу".

Він також подякував керівництву банку, за спрямовані раніше Україні кошти на покриття першочергових потреб.

У свою чергу президент Європейського інвестиційного банку заявив, що для нього честь прибути до України з візитом. Він також відзначив прогрес у розвитку Києва під час війни.

Як повідомила пресслужба президента, під час зустрічі особливу увагу було приділено питанню щодо прискорення реалізації наявних інвестиційних проєктів, зокрема на місцях, у регіонах.

"Ми б хотіли, щоб були в пріоритеті насамперед інфраструктурні проєкти відновлення нашої держави. Щоб ця робота мала більший ефект", - сказав президент України.

Своєю чергою, Вернер Гоєр наголосив, що візит делегації ЄІБ до України є свідченням непохитної підтримки, особливо в умовах російської агресії.

"Від самого початку російського вторгнення ми працювали з українською владою, щоб сприяти проєктам реконструкції, підтримуючи дивовижну стійкість країни. З відкриттям нашого регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо підкреслити нашу посилену прихильність до того, щоб супроводжувати Україну на її європейському шляху. Україна є невід'ємною частиною європейської родини, а ЄІБ - ключовою частиною довгострокової підтримки з боку ЄС", - сказав він.

За словами Вернера Гоєра, Європейський інвестиційний банк продовжує тісну співпрацю з Україною, що передбачає серію нових ініціатив із відновлення інфраструктури та підтримки економіки Української держави. Серед цих ініціатив - дві кредитні угоди на загальну суму 450 млн євро, які нещодавно схвалила рада директорів ЄІБ. Ініціативи будуть профінансовані через фонд "EU for Ukraine".

Як повідомлялося, 27 листопада керівництво ЄІБ оголосило про відкриття свого представництва в Києві. Метою його роботи стане посилена підтримка Східній Європі та, зокрема, Україні. Банк також оголосив про запровадження нових ініціатив із відновлення через фонд EU for Ukraine.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА