12:07 28.11.2023

ВАКС заарештував нардепа Лабазюка з альтернативою застави в 40,2 млн грн

2 хв читати
ВАКС заарештував нардепа Лабазюка з альтернативою застави в 40,2 млн грн

 Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) відправив під арешт із альтернативою внесення застави в 40,2 млн грн народного депутата Сергія Лабазюка (група "За майбутнє").

Як випливає з відеозапису судового засідання, відповідне рішення слідчий суддя ВАКС оголосив 28 листопада.

"Застосувати до Лабазюка Сергія Петровича, підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в державній установі "Київський слідчий ізолятор", - зазначено в рішенні суду.

Підозрюваного взяли під варту в залі суду з терміном перебування в СІЗО до 21 січня 2024 року.

Водночас ВАКС визначив для Лабазюка альтернативу внесення застави в розмірі 15 тисяч прожиткових мінімумів для працездатних громадян, що становить 40 млн 260 тис. грн.

Як повідомлялося раніше, САП і НАБУ повідомили про підозру чинному народному депутату групи "За майбутнє" Сергію Лабазюку, який є членом парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики. Він намагався підкупити топчиновників у сфері відновлення.

За інформацією слідства, Лабазюк хотів отримати для свого підконтрольного підприємства замовлень на відновлення інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. Для цього він у серпні звернувся до віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та пообіцяв віддавати з кожного підряду 3-5% від вартості.

Надалі підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі $150 тис.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА