12:13 28.11.2023

Україна закликає Туреччину долучитися до розмінування територій

1 хв читати

Україна розраховує на допомогу Туреччини в питаннях розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами внаслідок російської агресії, заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк на зустрічі з послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левентом Більгеном.

"Україна наразі найбільш замінована країна у світі – 174 тисячі квадратних кілометрів території мають потенційне забруднення. З них 14 тисяч - це водні акваторії. Росія продовжує скидати бомби – це загроза не тільки для України, але й для усіх країн, що мають вихід до Чорного моря. Тому ми сподіваємося на співпрацю в цьому напрямку нашої спільної безпеки", - наводить слова Павлюка пресслужба Міноборони.

Зі свого боку посол від імені турецького уряду висловив подяку за рятувальну місію, вислану Україною для ліквідації наслідків землетрусу, що стався в лютому поточного року в південному і південно-східному регіонах Туреччини, а також зазначив, що "Туреччина завжди стоятиме на принципах поваги до територіальної цілісності та суверенітету України".

"Наш теплий зв'язок з українським народом є непорушним, і він був встановлений ще задовго до війни. Ми висловлюємо беззаперечну повагу до вашої територіальної цілісності і суверенітету. Ми й далі працюватимемо саме на цих принципах", - наголосив посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА