15:02 28.11.2023

Суд продовжив арешт Коломойського з альтернативою 3 млрд грн до 26 січня

2 хв читати
Суд продовжив арешт Коломойського з альтернативою 3 млрд грн до 26 січня

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою до 26 січня 2024 року з альтернативою застави в розмірі 3 млрд 712 тисяч гривень.

"Продовжити термін тримання під вартою підозрюваного Коломойського Ігоря Валерійовича в межах строку досудового розслідування до 26 січня 2024 року включно. Визначити підозрюваному Коломойському Ігорю Валерійовичу заставу в розмірі 1 млн 118 тис. прожиткових мінімумів працездатних осіб, що становить 3 млрд 712 тис. грн, яка може бути внесена і самим підозрюваним, і іншою фізичною або юридичною особою", - зачитала суддя рішення суду перед закриттям засідання у вівторок.

За її словами, у разі внесення застави на Коломойського буде покладено низку процесуальних зобов'язань, а застосованим запобіжним заходом вважатиметься застава.

Як повідомлялося, 24 жовтня Шевченківський районний суд Києва залишив чинним запобіжний захід Коломойському у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 3,8 млрд грн, не задовольнивши клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт.

Коломойського підозрюють у шахрайстві та заволодінні коштами ПриватБанку. Служба безпеки України оголосила йому підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). Правоохоронці встановили, що бізнесмен протягом 2013-2020 рр. легалізував понад 0,5 млрд грн шляхом їх виведення за кордон. Водночас він використовував інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

За даними слідства, у період з 2013-го до 2014 року Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього він створив злочинне угруповання, що складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником й акціонером.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру колишньому кінцевому бенефіціару ПАТ КБ "Приватбанк" Коломойському і п'ятьом його колишнім топменеджерам у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА