18:10 28.11.2023

До майбутнього 12-го санкційного пакета ЄС внесено заходи з придушення здатності РФ виробляти ракети та безпілотники - Кулеба

2 хв читати
До майбутнього 12-го санкційного пакета ЄС внесено заходи з придушення здатності РФ виробляти ракети та безпілотники - Кулеба

До підготовлюваного 12-го пакета санкцій ЄС включено важливий елемент - заходи, спрямовані на придушення здатності РФ виробляти ракети та безпілотники, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Чотири важливі рішення перебувають у стадії розробки. Пакет санкцій, про який згадав Жозеп, - ми цінуємо зусилля, що тривають. Я хотів би наголосити на одному конкретному елементі цієї пропозиції щодо санкцій, а саме - на заходах, спрямованих на придушення здатності Росії виробляти ракети та безпілотники. Деякі з цих заходів уже внесені до пакета, і ми з нетерпінням очікуємо на їх ухвалення державами-членами", - сказав Кулеба на спільному брифінгу з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем у Брюсселі.

Також, як зазначив Кулеба, очікується рішення про використання заморожених російських активів з метою відновлення України. Третя тема, за словами міністра, - рішення про запуск нового українського фонду для забезпечення макрофінансової допомоги Україні.

"Але насамперед, перше і головне, - це, звісно, рішення про відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу. І я можу підтвердити, що ми з Жозепом детально обговорювали це питання", - розповів глава МЗС.

Він додав, що триває робота з державами-членами над ухваленням цього рішення.

У соцмережі Х (Twitter) Кулеба повідомив, що вони з Боррелем "також детально обговорили мою пропозицію щодо створення загальноєвропейської зони оборонної промисловості, в якій члени ЄС, кандидати та країни-однодумці об'єднають зусилля в оборонному виробництві".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА