18:49 28.11.2023

Суд остаточно закрив усі провадження у справі НАБУ щодо Коломойського, пославшись на "правки Лозового", - ЦПК

2 хв читати
Суд остаточно закрив усі провадження у справі НАБУ щодо Коломойського, пославшись на "правки Лозового", - ЦПК

Апеляційний суд Вищого антикорупційного суду остаточно закрив провадження у справі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо Ігоря Коломойського, пославшись на "правки Лозового", повідомляє Центр протидії корупції.

"...усі дев'ять засідань у справі Коломойського закінчилися однаково: апеляційний суд остаточно закрив провадження", - йдеться в повідомленні Центру протидії корупції (ЦПК) у телеграм-каналі у вівторок.

"Апеляція скасувала заставу і закрила провадження стосовно підозрюваної Конопкіної, а також закрила провадження за клопотаннями про запобіжки підозрюваним Луговому та Якименко. Також апеляція залишила у силі рішення стосовно закриття проваджень за клопотаннями щодо арешту майна усіх шести підозрюваних: Коломойського, Дубілета, Шмальченко, Лугового, Якименко та Конопкіної", - уточнюється в повідомленні.

Зокрема, тільки в клопотанні про арешт майна Коломойського йшлося про частки в статутному капіталі 307 юридичних осіб вартістю понад 3 млрд грн, а також майже 1000 об'єктів нерухомого майна та понад 1600 транспортних засобів і суден.

"Арешт на активи був потрібен для забезпечення можливої конфіскації або спецконфіскації у випадку обвинувального вироку суду в майбутньому. Однак суд не став розглядати клопотання про арешти та запобіжні заходи і закрив провадження. На думку апеляції, строк розслідування у справі завершився у травні 2023 року. До такого висновку судді прийшли, пославшись на "правки Лозового". Після рішень апеляції справу, з великою долею ймовірності, доведеться закрити", - пояснюють у ЦПК.

"Хоча як справу Коломойського, так і ще десятки топсправ, можна було врятувати, скасувавши "правки Лозового". Але "слуга" Іонушас і підконтрольний йому правоохоронний комітет не хоче включати відповідні норми у законопроєкт про реформу САП. Чим наплював на позицію послів G7", - резюмується в повідомленні Центру протидії корупції.

Коломойського підозрюють у шахрайстві та заволодінні коштами ПриватБанку. Служба безпеки України оголосила йому підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). Правоохоронці встановили, що бізнесмен протягом 2013-2020 рр. легалізував понад 0,5 млрд грн шляхом їх виведення за кордон. Водночас він використовував інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

За даними слідства, у період з 2013-го до 2014 року Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього він створив злочинне угруповання, що складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником й акціонером.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру колишньому кінцевому бенефіціару ПАТ КБ "Приватбанк" Коломойському і п'ятьом його колишнім топменеджерам у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА