20:01 28.11.2023

Вивчення Голодомору в Україні буде включено в курс історії Канади для 10 класу

2 хв читати
Вивчення Голодомору в Україні буде включено в курс історії Канади для 10 класу

Уряд провінції Онтаріо ухвалив рішення щодо включення вивчення Голодомору 1932-33 років до курсу історії Канади для 10 класу з вересня 2025 року, повідомив міністр освіти Канади Стівен Лечче під час пресконференції в понеділок.

"Зростання екстремізму, зокрема комунізму та марксизму, є прямою загрозою для нашої демократії, соціальної згуртованості й цінностей канадців. Я сповнений рішучості посилити освіту, зокрема шляхом включення до програми 10 класу з історії Канади обов'язкового вивчення жахів переслідування українців під час Голодомору. Це допоможе учням ніколи не бути сторонніми спостерігачами таких жахіть, зрозуміти небезпеку тоталітаризму й захистити фундаментальні канадські цінності свободи й демократії від комуністичного екстремізму", - наводить слова Лечче пресслужба Канадсько-української фундації.

Канада стала першою країною у світі, яка визнала 2008 року Голодомор геноцидом українців. У 2014 році Канадсько-українська фундація розробила Національний інформаційний тур про Голодомор, щоб сприяти освіті й підвищенню обізнаності канадців про жорстоку кампанію Йосипа Сталіна проти української ідентичності в 1932-1933 роках.

Голова правління КУФ Віктор Гетьманчук констатував важливість включення вивчення Голодомору до освітньої програми й подякував уряду Онтаріо за підтримку в розмірі $400 тис. для продовження Національного туру та його основного компонента – мобільного класу з вивчення Голодомору.

"Це дасть змогу мобільному класу подорожувати школами провінції та залучати учнів 6-12 класів до експериментального навчання. На сьогодні в мобільному класі вже прослухали лекції про Голодомор понад 70 тис. осіб у всій Канаді, що навчаються у більш ніж 500 канадських школах", - повідомив Гетьманчук.

Канадсько-українська фундація - національний благодійний фонд, заснований 1995 року на 18-му Конгресі українців Канади з метою координації, розроблення, організації та реалізації проєктів допомоги канадців Україні та іншим організаціям у Канаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА