20:51 28.11.2023

Зеленський про зведення фортифікацій: Мін і бетону вистачить, потрібно більше швидкості та ефективності

2 хв читати
Зеленський про зведення фортифікацій: Мін і бетону вистачить, потрібно більше швидкості та ефективності

Президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання Ставки верховного головнокомандувача у вівторок заявив про необхідність прискорення зведення фортифікаційних споруд біля лінії фронту, зокрема, він зазначив, що мін і бетону для цього у держави точно вистачить.

"Щойно провів засідання Ставки – особливе, тривале, детальне. Були детальні доповіді на всіх рівнях: Генштаб, Міністерство оборони, Премʼєр-міністр, обласна влада, командувачі ОСУВ. Усі фінанси є. Усі рішення є. Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано – мін та бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання", - заявив він у відеозверненні.

Також, за словами Зеленського, учасники Ставки проаналізували нещодавні масовані удари РФ по Україні та тактику захисту української ППО.

Як він зазначив, зараз "чітка потреба - це розвиток і посилення наших мобільних вогневих груп, а також необхідні максимально ефективні системи ППО".

"Окремо проаналізували роботу "петріотів" та "насамсів" – усе дуже ефективно, я вдячний нашим партнерам, які допомагають нам саме з цими системами. Командувач Повітряних сил та інші відповідні командувачі, Міністерство оборони мають необхідні доручення", - сказав президент.

Крім того, у рамках засідання, глава держави заслухав доповіді командувачів за всіма фронтовими напрямками. Окрему увагу, за його словами, було приділено донецькому напрямку: Авдіївка, Мар'їнка, район Бахмута.

"Там за цю добу – найбільш інтенсивні бойові зіткнення. Дякую всім нашим воїнам за силу і стійкість. Купʼянський напрямок – хочу особливо відзначити утримання наших позицій. Обговорили також наші дії на південних напрямках", - резюмував він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА