03:12 29.11.2023

Об'єднаний експедиційний корпус направить кораблі для захисту підводної інфраструктури та посилення стримування в Північній Європі

2 хв читати
Об'єднаний експедиційний корпус направить кораблі для захисту підводної інфраструктури та посилення стримування в Північній Європі

 Об'єднаний експедиційний корпус (Joint Expeditionary Force) спрямує на початку грудня кораблі до Балтійського та Північного морів, а також до Датської протоки для захисту підводної інфраструктури та посилення стримування в Північній Європі, повідомило міністерство оборони Естонії.

Рішення ухвалили у вівторок міністри оборони шести країн, представлених в експедиційному корпусі: Великої Британії, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Естонії.

"Сьогоднішнім рішенням уперше було активовано потенціал кризового реагування Об'єднаного експедиційного корпусу. Це переконливо доводить готовність сил зробити внесок у забезпечення безпеки Північної Європи. Флот Естонії переконливо зіграє свою роль в успішному виконанні цього завдання", - заявила віце-канцлер міністерства оборони Естонії з питань оборони Сюзан Ліллевялі.

Згідно з повідомленням пресслужби Міноборони, Естонія, Фінляндія, Латвія, Литва, Швеція і Велика Британія для забезпечення безпеки в регіоні Балтійського моря "використовують різні сили і засоби, включно з патрульними кораблями, фрегатами, морськими патрульними літаками, вертольотами, мінними тральщиками".

Британський фрегат HMS Richmond очолить силовий захист, підтриманий естонськими та фінськими кораблями. ВМС Естонії надішле два патрульні кораблі.

До завдання Об'єднаного експедиційного корпусу входить підтримка своїх держав-членів і зусиль НАТО. Головними напрямками діяльності є регіон Балтійського моря, Крайня Північ і північноатлантичний регіон.

Об'єднані експедиційні сили є коаліцією на чолі з Великою Британією, до якої також входять Естонія, Нідерланди, Латвія, Литва, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Данія та Ісландія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА