12:36 29.11.2023

Зеленський під час поїздки в Одеську область провів нараду про захист регіону

2 хв читати
Зеленський під час поїздки в Одеську область провів нараду про захист регіону

Президент України Володимир Зеленський у середу, 29 листопада, перебуває в Одеській області з робочою поїздкою.

"Сьогодні працюємо на Одещині. Розпочали з доповідей військових і наради щодо захисту регіону. Багато важливих питань. Оперативна обстановка та ведення бойових дій у межах відповідальності ОСУВ "Одеса". Ситуація в Чорному морі, протимінні заходи та гарантування безпеки "зернового коридору". Робота ППО Одещини, прикриття Одеси з повітря, інфраструктури "зернового коридору" та наших бригад", - написав Зеленський у телеграм-каналі.

Як повідомляє пресслужба глави держави, він заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" Андрія Гнатова про загальну оперативну ситуацію та ведення бойових дій у межах відповідальності "Одеси". Було детально обговорено взаємодію з Повітряними силами та роботу мобільних вогневих груп, позитивний досвід їх застосування і пропозиції для покращення ефективності.

Зеленський також заслухав доповідь командувача Військово-морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапи про поточну обстановку в Чорному морі, російські спроби зриву вільного судноплавства, зокрема шляхом дистанційного мінування акваторії. Було обговорено кроки ВМС ЗСУ щодо здійснення протимінних заходів і гарантування безпеки "зернового коридору".

Командувач повітряного командування "Південь" Дмитро Карпенко проінформував президента про роботу системи ППО Одеської області, прикриття з повітря обласного центру, інфраструктури "зернового коридору" та бригад, які ведуть бойові дії в межах ОСУВ "Одеса".

Співрозмовники обговорили потенціал для покращення ефективності системи ППО завдяки майбутнім надходженням західних систем протиповітряної оборони.

Президент також зустрівся з військовослужбовцями та вручив нагороди.

"Під час таких відряджень завжди велика честь – зустрітися з нашими захисниками. Сьогодні поспілкувався з воїнами, які захищають Південь України, вручив їм державні нагороди. Дякую за службу, за збиті ворожі цілі, за сміливість і самовідданість у захисті нашої держави та людей!", - наголосив він.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету й територіальної цілісності, України Володимир Зеленський вручив відзнаки президента України "Хрест бойових заслуг" старшому солдату Миколі Бебку, капітану Володимиру Гопкалу та підполковнику Віталію Петрощуку.

Крім того, глава держави вручив трьом захисникам ордени Богдана Хмельницького I і III ступенів.

"Сьогодні не маємо можливості нагороджувати масово, тому що це небезпечно. Але, впевнений, подяка вам від усіх українців буде масовою. Дякую вам за службу, за ворожі цілі, збиті завдяки вашій службі, вашій роботі. Бажаю вам перемоги, бажаю здоров’я вашим рідним і близьким", - сказав Зеленський.

Для безпеки військовослужбовців президент передав частину нагород командирам військових формувань для вручення за місцем служби.

Військові натомість презентували главі держави настінний годинник, зроблений з елементів збитої російської крилатої авіаційної ракети Х-555.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА