09:53 30.11.2023

На фронт в Україну перекидають нещодавно сформовану російську 104 повітряно-десантну дивізію - британська розвідка

1 хв читати
На фронт в Україну перекидають нещодавно сформовану російську 104 повітряно-десантну дивізію - британська розвідка

Російське командування, ймовірно, перекидає на театр бойових дій в Україну нещодавно сформовану 104 гвардійську повітряно-десантну дивізію, її збирають у Херсонській області, повідомляє британська розвідка.

"Повітряно-десантні війська Росії (ПДВ), ймовірно, вперше розпочали перекидання в Україну нещодавно сформованої 104 гвардійської повітряно-десантної дивізії (104 ГПДД)", - ідеться у звіті в соціальній мережі Х (твіттер) Міністерства оборони Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в четвер.

Як повідомляється, "дивізію, ймовірно, збирають у Херсонській області".

У серпні 2023 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про плани з відтворення 104 гвардійської повітряно-десантної дивізії, яку в 1998 році було скорочено до бригадного складу. До її підпорядкування, ймовірно, увійдуть 337 полк, додатковий маневрений полк і 52 артилерійська бригада. "З додаванням 104 ГПДД кількість дивізій у бойовому порядку повітряно-десантних військ збільшиться до п'яти", - припускають у британській розвідці.

Як зазначають британські військові фахівці, "дивізія, найімовірніше, буде погано навчена і навряд чи відповідатиме колишнім елітним стандартам ПДВ, і майже напевно вона перебуватиме під пильною увагою російського генерал-полковника Михайла Теплинського".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА