16:43 30.11.2023

Нідерланди виділять Україні EUR2,5 млрд підтримки на 2024 рік

1 хв читати
Нідерланди виділять Україні EUR2,5 млрд підтримки на 2024 рік

Міністр закордонних справ Нідерландів Ханке Гердіна Йоханетт Брюїнс Слот анонсувала виділення EUR2,5 млрд підтримки Україні на 2024 рік.

"У Скоп'є відбулася зустріч Ради міністрів ОБСЄ, найбільшої регіональної організації безпеки у світі... Центральне місце в цьому посідає російська агресія в Україні. Під час зустрічі я послала сильний сигнал Росії: ми продовжимо неослабно підтримувати Україну. Це також відповідає інтересам нашої безпеки", - написала Брюінс Слот у соцмережі Х.

Під час зустрічі, за її словами, згадали про зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі. "Єдність серед союзників із НАТО сильна. Ми продовжимо нашу підтримку України в її боротьбі проти російської агресії. Голландський пакет у розмірі 2,5 млрд євро на 2024 рік наголошує на нашій підтримці України. Перша "Рада НАТО-Україна" з моїм українським колегою Дмитром Кулебою також свідчить про зростання нашої співпрацю", - заявила міністр.

"Як союзники із НАТО, ми також обговорили співпрацю та координацію ЄС-НАТО з Жозепом Боррелем, наприклад, для зміцнення європейського оборонного виробничого потенціалу. Це має вирішальне значення для нашої колективної оборони", - додала вона.

За словами Брюїнс Слот, на зустрічі в Скоп'є також обговорювали ситуацію у Вірменії та Азербайджані, порушення прав людини з боку РФ і Білорусі. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА