14:05 05.12.2023

Президент удостоїв нагороди "Золоте серце" 40 волонтерів

2 хв читати
Президент удостоїв нагороди "Золоте серце" 40 волонтерів

Президент України Володимир Зеленський удостоїв нагороди "Золоте серце" сорок волонтерів з нагоди Міжнародного дня волонтера, повідомила його пресслужба.

"Сорок громадян, що удостоєні сьогодні нашої щорічної відзнаки, відзнаки "Золоте серце", і ті, хто присутні тут особисто, символізують загальнонаціональний волонтерський вогонь. Це люди з багатьох регіонів України, які допомагають на різних напрямках, різним групам, різним людям, категоріям людей. Разом є уособленням великого руху українців, яким не байдуже", - заявив Зеленський під час церемонії нагородження.

Водночас, як він зазначив: "в Україні та в усьому світі годі й шукати будівлі чи площі, які могли б умістити всіх наших громадян, які долучилися до такого важливого волонтерського руху, всіх, хто заслуговує на відзнаки, всіх, хто заслуговує на слово: "дякую" - це мільйони людей".

Президент України назвав волонтерів "опорою і рушійною силою" держави.

"Доки б'ються волонтерські серця і дух допомоги та підтримки - доти б'ється наш народ, доти б'ється наша Україна", - сказав Зеленський.

Державна нагорода України "Золоте серце" була заснована указом президента України Володимира Зеленського 5 грудня 2022 року за вагомий внесок волонтерів у надання допомоги, здійснення заходів із забезпечення оборони держави та захисту безпеки населення у зв'язку з воєнною агресією РФ.

Відповідно до указу президента №799/2023 "Про нагородження відзнакою президента України "Золоте серце", один із представників волонтерського руху (Ковальов Д. А., волонтер благодійної організації "Харківський обласний благодійний фонд гуманітарної допомоги") нагороджений відзнакою посмертно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА