06:59 07.12.2023

Фінляндія, Естонія та Швеція пропонують Єврокомісії виділити кошти на гарантування безпеки морської підводної інфраструктури

1 хв читати

Міністри телекомунікацій Фінляндії, Естонії та Швеції запропонували Єврокомісії виділити кошти для гарантування безпеки морської підводної інфраструктури.

"У відповідь на нещодавні події, що впливають на підводну інфраструктуру в Балтійському морі, Фінляндія, Естонія і Швеція пропонують Комісії ЄС запропонувати заходи щодо підвищення безпеки та стійкості європейської підводної інфраструктури. У своєму спільному листі міністри наголосили на необхідності подальших інвестицій у підводні телекомунікаційні кабелі на рівні Європейського Союзу", - повідомило в середу міністерство транспорту і комунікацій Фінляндії.

"Стійкість європейської телекомунікаційної інфраструктури має вирішальне значення, оскільки вона життєво важлива для базового функціонування наших цифрових суспільств та економік. Саме тому особливу увагу необхідно приділяти транскордонним підводним сполученням", - сказала міністр транспорту та комунікацій Лулу Ранне.

Міністри звернулися зі спільною заявою у зв'язку з тим, що, імовірно, китайський контейнеровоз Newnew Polar Bear обірвав якорем підводні кабелі зв'язку між Естонією та Швецією, Естонією та Фінляндією, а також зруйнував газопровід Balticconector.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА