08:50 08.12.2023

Мінкультури налаштоване на конструктивну співпрацю з кураторською групою для гідного представлення України на 60-й Венеційській бієнале

2 хв читати
Мінкультури налаштоване на конструктивну співпрацю з кураторською групою для гідного представлення України на 60-й Венеційській бієнале

Міністерство культури та інформаційної політики заявляє, що налаштоване на конструктивну співпрацю з кураторською групою для гідного представлення України на 60-й Венеційській бієнале.

"60-та Венеційська бієнале - надзвичайно важлива подія у світі мистецтва. Представлення України на цій виставці вкрай важливе ще й з погляду культурної дипломатії. Адже підтримка світу дуже потрібна нашій країні, яка продовжує протистояти агресору. Цього року переможцями конкурсного відбору для участі в бієнале сучасного мистецтва стала кураторська група у складі Максима Горбацького та Вікторії Бавикіної. Запропонований ними мистецький проєкт громадської організації "Українська фотографія" називається "Плетіння сіток", - ідеться в повідомленні пресслужби Мінкультури з посиланням на комісара українського павільйону Венеційської бієнале Тараса Шевченка.

Зазначається, що міністерство здійснює регулярну та оперативну комунікацію з кураторами, а також підтримує регулярну робочу комунікацію з офісом Венеційського бієнале.

"МКІП домовилося з бієнале про безкоштовне надання приміщення для українського павільйону. Це дало змогу заощадити близько 4 млн грн бюджетних коштів. Оскільки 60-та Венеційська бієнале відбувається у 2024 році, бюджетні кошти витрачатимуться з державного бюджету на 2024 рік", - додали у відомстві.

Міністерство також розповіло, що в плані роботи Мінкультури на 2024 рік буде зафіксовано точну суму бюджетного фінансування для реалізації мистецького проєкту "Плетіння сіток", що представлятиме Україну на 60-й Венеційській бієнале.

"Міністерство надає лише часткову фінансову підтримку створення та реалізації національного культурного проєкту з бюджетних коштів, передбачених для цього МКІП. Водночас, переможці завжди залучають додаткові кошти на реалізацію проєкту. Міністерство залишається відкритим до діалогу та налаштоване на конструктивну співпрацю з кураторською групою задля гідного представлення України на 60-й Венеційській бієнале", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА