09:53 08.12.2023

Українські захисники збили 14 із 19 запущених РФ крилатих ракет

2 хв читати
Українські захисники збили 14 із 19 запущених РФ крилатих ракет

РФ запустила вранці в п'ятницю по Україні 19 крилатих ракет Х-101 та Х-155, сили ППО знищили 14 із них, повідомив спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Попередньо 19 крилатих ракет було запущено крилатих Х-101 і Х-155. Маємо непоганий результат протиповітряної оборони - це 14 знищених крилатих ракет. Знищені вони були в Київській і Дніпропетровській областях", - сказав він в ефірі телемарафону в п'ятницю вранці.

За словами спікера ПС ЗСУ, частина запущених окупантами ракет завдала ударів по об'єктах інфраструктури в Дніпропетровській області. "На жаль, не вдалося збити все. На жаль, повідомили нам і про загиблого", - сказав Ігнат.

За його словами, запуску ракет передувала "розвідка боєм", під час якої противник у четвер увечері запустив у напрямку Дніпропетровської області сім ударних безпілотних літальних апаратів "Шахед". "Було п'ять збито, приблизно там само, де й ракети цього разу", - розповів Ігнат.

У телеграм-каналі Повітряних сил зазначається, що ворог завдав удару близько 6:00 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС крилатими ракетами Х-101/Х-555. Загалом було задіяно сім літаків із району Саратовської області, які, попередньо, випустили 19 крилатих ракет повітряного базування.

"Частина ворожих ракет була спрямована на об’єкти інфраструктури на Дніпропетровщині. Інша група, долетівши до Дніпра, змінила напрямок руху в бік Києва", - поінформували ЗС ЗСУ.

Станом на 9:00 знищено 14 із 19 крилатих ракет Х-101/Х-555 на Дніпропетровщині та Київщині, підтвердила пресслужба Повітряних сил.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА