15:19 08.12.2023

У кожній школі України буде поліцейський для гарантування безпеки та публічного порядку - очільник МВС

2 хв читати
У кожній школі України буде поліцейський для гарантування безпеки та публічного порядку - очільник МВС

Міністерство внутрішніх справ України найближчим часом оголосить про набір поліцейських, які гарантуватимуть безпеку безпосередньо в навчальних закладах України: здійснюватимуть пропускний режим із металодетекторами, контролюватимуть перебування в укритті під час повітряної тривоги, реагуватимуть на можливі надзвичайні ситуації, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

В ефірі національного телемарафону в п'ятницю, коментуючи створення безпечного середовища в закладах освіти країни, міністр розповів, що найближчим часом МВС, Міністерство освіти та інші міністерства будуть задіяні у великому концептуальному проєкті, спрямованому саме на гарантування безпеки дітей.

За словами Клименка, батьки справедливо вимагають гарантування максимальної безпеки під час і після навчального процесу і в дитячий садочках, і в середніх та вищих навчальних закладах. "Ми розпочинаємо саме із закладів середньої освіти. На сьогодні у стаціонарному та змішаному режимі на території України їх працює майже 10 тис.", - сказав міністр.

"Насамперед ми звертатимемо увагу і вживатимемо заходів у тих навчальних закладах, які розташовані в тих регіонах, що наближені до зони бойових дій, до кордону з Білоруссю... Яка мета? Щоб у кожній школі був співробітник поліції", - пояснив глава відомства.

Основним завданням такого поліцейського, за словами Клименка, буде гарантування безпеки під час повітряної тривоги - оперативне реагування та спрямування дітей до укриття. Очільник МВС зазначив, що ДСНС іще раз у грудні перевірить укриття в школах на предмет їх місткості та відповідності нормам. Також поліцейський у школі реагуватиме на всі заяви та повідомлення, разом із викладачами забезпечуватиме пропускний режим і публічний порядок на території навчального закладу.

"Найближчим часом ми оголосимо про набір поліцейських до таких підрозділів, які будуть розташовані безпосередньо в кожній школі", - повідомив Клименко.

Глава МВС уточнив, що йтиметься і про оснащення шкіл металодетекторами, щоб сторонні особи не могли пройти з небезпечними предметами, а також самі учні не проносили на територію школи заборонені предмети. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА