19:24 11.12.2023

Суд відсторонив від посади директора департаменту інфраструктури Сумської міськради - САП

1 хв читати
Суд відсторонив від посади директора департаменту інфраструктури Сумської міськради - САП

Директора Департаменту інфраструктури Сумської міськради, підозрюваного в одержанні хабара, на два місяці усунуто від обійманої посади.

"11 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та відсторонив від займаної посади директора Департаменту інфраструктури Сумської міської ради, якого спільно з мером міста Суми викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 грн" - повідомляє пресслужба САП.

Термін відсторонення – два місяці.

Як повідомлялося, 2 жовтня мера міста Суми Олександра Лисенка та директора департаменту Сумської міськради спіймали на місці злочину одразу після одержання третьої частини хабара в розмірі 1 млн 430 тис. грн. Встановлено, що зазначені особи вимагали кошти за вирішення питання щодо встановлення виконавчим комітетом Сумської міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Правоохоронці 3 жовтня повідомили Сумському міському голові про підозру. Дії обох осіб кваліфіковано за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. 5 жовтня ВАКС обрав Лисенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 3 млн грн. 6 жовтня його випустили із СІЗО після внесення застави в 3 млн грн як альтернативи триманню під вартою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА