10:28 12.12.2023

РФ використає свої президентські вибори-2024 для легітимізації окупації областей України - ISW

2 хв читати
РФ використає свої президентські вибори-2024 для легітимізації окупації областей України - ISW

Центральна виборча комісія РФ оголосила 11 грудня, що РФ проведе голосування на президентських виборах 2024 року в окупованих районах України, імовірно, у спробі легітимізувати російську окупацію й правління чинного президента Росії Володимира Путіна, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Росія, найімовірніше, використовуватиме президентські вибори в березні 2024 року для подальшого створення видимості легітимності своєї окупації України, як вона це зробила під час незаконних референдумів про анексію у 2022 році та регіональних виборів у 2023 році... ЦВК, найімовірніше, використовуватиме ці різні процедури для фальсифікації голосів на користь Путіна та заяви про високу явку виборців, водночас хибно зображуючи участь окупованої України у виборах як легітимну для міжнародного співтовариства", - ідеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що російська влада дедалі частіше проводить масові затримання мігрантів, під час яких призиває до армії тих, хто має російське громадянство, і погрожує позбавити російського громадянства натуралізованих мігрантів, якщо вони відмовляться служити в російській армії. Російська влада також переслідує мігрантів без російського громадянства в межах зусиль із криптомобілізації, обмежуючи можливості працевлаштування іноземних громадян у РФ і рекламуючи російську військову службу за контрактом мовами Центральної Азії, примушуючи мігрантів до служби за контрактом в обмін на російське громадянство.

За оцінками ISW, російський уряд продовжує намагатися поєднати суперечливі та конкуруючі цілі експлуатації праці мігрантів для полегшення нестачі робочої сили в Росії та надання пріоритету зусиллям із криптомобілізації для відправлення мігрантів на передову. Російська влада також використовує ці заходи, щоб заспокоїти російських націоналістів, які виступають проти долучення мігрантів до російської економіки і суспільства.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА