15:54 12.12.2023

ГУР повідомили про злам серверів податкової служби РФ

2 хв читати
ГУР повідомили про злам серверів податкової служби РФ

Підрозділи Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснили успішну спецоперацію на території РФ, атакувавши податкову систему держави-агресора.

"Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (фнс рф), а далі - у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму. Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення", - повідомляється на сайті ГУР у вівторок.

Паралельно в такий самий спосіб було атаковано російську ІТ-компанію Office.ed-it.ru, яка обслуговувала фінанси РФ.

"У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф - знищена уся база даних та її резервні копії (backup). Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями - паралізований, як і між фнс рф та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних)", - ідеться в повідомленні.

У ГУР заявляють про повне знищення інфраструктури одного з основних державних органів РФ і численних супутніх податкових даних за великий часовий період. Також наголошується, що інтернет-трафік податкових даних у всій РФ опинився в руках воєнної розвідки України.

"Відновити роботу податкової росіяни безуспішно намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі фнс рф триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі - неможлива. Кібератака ГУР МО України стала черговим серйозним ударом по режиму в кремлі, який на певний час втратив контроль за податками й зборами", - резюмували у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА