16:41 12.12.2023

Україна надасть результати зовнішнього аудиту ефективності НАБУ орієнтовно до кінця вересня 2024 року - оновлений меморандум із МВФ

1 хв читати
Україна надасть результати зовнішнього аудиту ефективності НАБУ орієнтовно до кінця вересня 2024 року - оновлений меморандум із МВФ

Україна зобов'язується завершити зовнішній аудит діяльності Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і надати звіт орієнтовно до кінця вересня 2024 року.

В оприлюдненому у вівторок на сайті МВФ оновленому меморандумі про фінансову та економічну політику зазначається, що, як передбачено законом, буде проведено зовнішній аудит ефективності роботи НАБУ за участю трьох незалежних експертів із міжнародним досвідом і складено звіт.

"(Звіт) буде завершено й оприлюднено (пропонований структурний контрольний показник - кінець вересня 2024 р.) після закінчення року після призначення нового керівника в березні 2023 року", - ідеться в документі.

У меморандумі також зазначено, що для ефективної реалізації закону, який розширює повноваження НАБУ щодо перехоплення комунікацій (прослуховування), буде розроблено план на період після закінчення воєнного стану щодо надання відповідних ресурсів та обладнання.

Крім того, виходячи з тексту документа, в рамках реформи судово-експертної системи для правоохоронних органів планується забезпечення НАБУ доступом до незалежних і компетентних експертів-криміналістів, що дасть можливість ефективного розслідування, зокрема, складних випадків корупційних схем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА