00:17 15.12.2023

Європейська рада обговорила майбутні зобов'язання ЄС у сфері безпеки України, роботу буде продовжено

2 хв читати

Європейська рада обговорила майбутні зобов'язання ЄС у сфері безпеки України, роботу над якими буде продовжено у Раді.
Про це йдеться у висновках засідання Європейської ради, оприлюднених у четвер у Брюсселі в рамках першого дня роботи Ради.
"Європейський Союз та його держави-члени, як і раніше, віддані внесенню у довгостроковій перспективі та разом з партнерами зобов'язань щодо забезпечення безпеки України, що допоможе Україні захистити себе, протистояти зусиллям щодо дестабілізації та стримувати акти агресії в майбутньому. Після доповіді Верховного представника Європейська рада обговорила майбутні зобов'язання ЄС у галузі безпеки щодо України. Він пропонує Високому представнику та державам-членам продовжити роботу в Раді. Європейська рада продовжуватиме займатися цим питанням", - сказано в документі.
При цьому у висновках зазначається, що військова підтримка та зобов'язання з безпеки надаватимуться "за повної поваги до політики безпеки і оборони деяких держав-членів і з урахуванням інтересів безпеки і оборони всіх держав-членів".
Крім того, в Європейській раді констатували, що "перед обличчям атак Росії на цивільну та критично важливу інфраструктуру України Європейський Союз та його держави-члени активізують надання Україні подальшої гуманітарної допомоги та допомоги в галузі цивільного захисту, а також допомоги для забезпечення стійкості її енергетичного. сектора у зимовий період". "Більше того, Європейський Союз, як і раніше, відданий підтримці ремонту, відновлення та реконструкції України в координації з міжнародними партнерами, включаючи процес розмінування та психосоціальну реабілітацію", - сказано у висновках.
При цьому лідери ЄС запевнили, що продовжать "свої інтенсивні глобальні інформаційно-пропагандистські зусилля та співпрацю з Україною та партнерами з усіх регіонів світу, щоб забезпечити максимально широку міжнародну підтримку всеосяжного, справедливого та міцного миру та ключових принципів та цілей Формула світу України з прицілом на майбутній Всесвітній саміт світу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

Відпустили затриманого помічника Джемілєва - Чубаров

Окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію і БПЛА, поранено жінку - Дніпропетровська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей - голова ОВА

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА