00:30 15.12.2023

Лідери ЄС вітають 12 пакет санкцій проти РФ

1 хв читати
Лідери ЄС вітають 12 пакет санкцій проти РФ

Європейська рада вітає прийняття дванадцятого пакету санкцій для Росії, як і засуджує військову підтримку агресивної війни РФ з боку Ірану, Білорусії та КНДР.
"Європейська рада вітає прийняття 12-го пакету санкцій. Він також вітає угоду, досягнуту за Директивою про визначення кримінальних злочинів і покарання за порушення обмежувальних заходів Союзу. Європейська рада засуджує військову підтримку агресивної війни Росії з боку Ірану, що триває також". закликає всі країни не надавати матеріальну чи іншу підтримку агресивній війні Росії. Європейський Союз продовжить інтенсивну роботу з партнерами щодо протидії хибним російським оповіданням та дезінформації про війну", - сказано у висновках засідання Європейської ради, оприлюднених у четвер у Брюсселі.
Лідери ЄС запевнили, що Європейський Союз "повний рішучості ще більше послабити здатність Росії вести агресивну війну, у тому числі шляхом подальшого посилення своїх санкцій, а також шляхом їх повного та ефективного здійснення та запобігання їх обходу, особливо щодо товарів високого ризику, у тісному співробітництво з партнерами та союзниками".
"Європейська Рада повторює свій настійний заклик до Росії та Білорусі негайно забезпечити безпечне повернення в Україну всіх незаконно депортованих та переміщених українських дітей та інших цивільних осіб", - йдеться у документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА