13:32 15.12.2023

Реальні тюремні строки отримали двоє бойовиків, які зізналися у "фосфорних атаках" РФ на Україну, - СБУ

2 хв читати

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України реальні строки ув'язнення отримали ще двоє ворожих спільників, які вступили в окупаційні угруповання РФ і воювали проти Сил оборони на східному фронті.

У повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у п'ятницю зазначається, що українські захисники взяли обох бойовиків у полон під час контрнаступальних операцій ЗСУ під Бахмутом.

"У ході досудового розслідування затримані надали свідчення про воєнні злочини рашистів на сході України. Серед них – використання заборонених фосфорних бомб проти цивільної інфраструктури міста Попасна на Луганщині та розграбування Миронівської ТЕС і приватних будинків у Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

За інформацією української спецслужби, з огляду на співпрацю зі слідством суд призначив одному зловмиснику 10 років в'язниці, інший проведе за ґратами 15 років.

Як уточнюють у СБУ, один із бойовиків - житель Луганської області - воював проти України ще з 2014 року. Тоді він приєднався до терористичних угруповань російського бойовика Козіцина та обстрілював позиції АТО в районі Світлодарської дуги.

Після початку повномасштабного вторгнення в РФ він вступив до 85 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ. Перебуваючи в лавах загарбників, брав участь у боях у районі Бахмута, зокрема для стримування українського контрнаступу поблизу селища Кліщіївка.

Інший бойовик - житель Луганщини, в лютому 2022 року він "мобілізувався" до 6 мотострілецького "козачого" полку 2 армійського корпусу країни-агресора, пройшов на полігоні тактичну та вогневу підготовку для ведення штурмових дій в умовах міської інфраструктури.

Згодом зловмисника "відрядили" на бахмутський напрямок, де він обстрілював бойові позиції українських військ неподалік селища Курдюмівка.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Львівській, Донецькій і Луганській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА