00:03 19.12.2023

Україна розраховує на якнайшвидшу реалізацію досягнутих угод, зокрема щодо оборони

2 хв читати
Україна розраховує на якнайшвидшу реалізацію досягнутих угод, зокрема щодо оборони

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з представниками Держдепартаменту США заявив, що Україна розраховує на якнайшвидшу реалізацію досягнутих угод, зокрема щодо зміцнення обороноздатності, повідомила прес-служба глави держави.

"Розраховуємо на якнайшвидшу реалізацію досягнутих домовленостей, у тому числі тих, які зміцнять обороноздатність України", – сказав він.

Єрмак подякував помічнику державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсу О'Браєну та заступнику помічника держсекретаря США Крістоферу Сміту за недавній оборонний та санкційний пакети. Окремо він наголосив на важливості поширення санкцій на РФ. Зокрема, необхідність їхнього запровадження проти російських пропагандистів, які поширюють дезінформацію.

Керівник ОП переконаний, що для перемоги над агресором важливо зберігати єдність. "Наші союзники й надалі допомагатимуть нам, якщо матимуть повне розуміння нашого плану дій. Ми зі свого боку відкриті для наших партнерів, і все наше військово-політичне керівництво єдине у розумінні наших наступних кроків та перспектив", – наголосив він.

Співрозмовники також обговорили стан імплементації української "формули світу", зокрема, підготовку до проведення четвертої зустрічі радників із національної безпеки та радників із зовнішньої політики, яка відбудеться у Швейцарії.

Також Єрмак зазначив надання Україні дієвих гарантій безпеки, як це передбачено спільною декларацією G7, в імплементації якої США відіграють лідерську роль.

У свою чергу американська сторона високо оцінила ефективність "зернового коридору" в Чорному морі, який забезпечила Україна спільно з партнерами. Було наголошено на необхідності продовження роботи та розвитку пропускної спроможності.

Крім того, співрозмовники обговорили ситуацію в Європі та важливість підтримки добросусідських відносин на користь усіх учасників. Зокрема, було приділено увагу співпраці з метою розвитку експортних шляхів у країнах Східної Європи.

Також сторони обговорили питання щодо відновлення України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА